Gå til hoved-indhold Skip to page footer

Spørgsmål og svar

Om luft-til-luft varmepumper

En luft til luft-varmepumpe er en ideel løsning i små en-familiehuse og fritidshuse. Luft til luft-varmepumpen er en effektiv erstatning eller supplement til el-radiatorer og ideelt som supplement til oliefyr, gasfyr og biokedel.

En luft til luft-varmepumpe anvender energien fra udeluften til at afgive varme til hjemmet. Har man el-varme i forvejen, er en luft til luft-varmepumpe et mere miljøvenligt alternativ.

Varmepumper sørger ikke kun for opvarmning og køling af luften indendørs. De renser også luften – ved et tryk på en knap. De fleste varmepumper er udstyrede med avancerede filtre, som renser luften i rummet.

Typisk erstatter luft til luft-varmepumpen el-radiatorer. Pumpen luft til luft varme kan dog ikke producere varmt brugsvand. Hvis huset kun beboes på korte visitter vinteren igennem, er løsningen med en luft til luft-varmepumpe perfekt, og du kan desuden få en god varmepumpe luft til luft pris. Uanset om man får 4-5 kilowatt-timer igen, hver gang man forbruger én, bruger luft til luft-varmepumpen stadig den ene kilowatt-time.

Luft til luft-varmepumpen er desuden velegnet som et supplement til opvarmning med fyringsolie – og en luftvarmepumpe kan medvirke til store besparelser på olieregningen. I en varmepumpe luft til luft test kan du blandt andet se, hvilke luft til luft varmepumper der kan give dig de største besparelser.

Visse modeller af varmepumper luft til luft kan også bruges til køling om sommeren, men vær opmærksom på, at det kan give væsentligt øgede el-udgifter med en luft til luft varmepumpe. Her finder du gode varmepumpe luft til luft priser, og måske du endda kan finde en luft luft varmepumpe bedst i test.

Der er mange fordele ved at vælge en luft til luft-varmepumpe til at sørge for opvarmningen af din bolig eller sommerhus.

 • Luft til luft varmepumper er billige at installere, og du kan finde gode luft luft varmepumpe priser.
 • Du kan spare betydeligt på dine varmeudgifter, hvis du installerer en varmepumpe luft til luft – i stedet for at bruge el-varme.
 • I og med varmen sendes ud i luften, skabes der cirkulation i huset. Varmepumper luft til luft var er med til at forebygge skimmelsvampe og giver generelt et sundere indeklima.
 • En luft til luft-varmepumpe kræver ikke, at der i forvejen er installeret radiatorer.
 • En luft til luft-varmepumpe er relativt nem at installere.
 • Nogle luft luft-varmepumper kan også fungere som aircondition om sommeren. Du kan finde ud af hvilke i en varmepumper luft til luft test. 
 • En billig varmepumpe luft til luft er selvkørende og kræver derfor ikke din opmærksomhed. Hos os kan du finde en god luft luft varmepumpe pris, som kan passe dig. 

Som sommerhusejer kan det være omkostningsfuldt, hvis du bruger el som opvarmning i et hus, der måske ikke er helt optimalt isoleret. Her kan en luft luft varmepumpe være en god løsning.

Traditionelle elpaneler kan være meget energikrævende – især hvis du kører med varme på huset hele året. Holder du en temperatur på 5-10 grader hen over vinteren, kan energiforbruget til opvarmning typisk udgøre ca. 4.000 kW.

Med et forbrug i den størrelse, kan du spare op til ca. 7.000 kr. ved at installere en varmepumpe luft til luft, der bruger væsentlig mindre energi på at omdanne den udendørs luft til varme. Her på siden kan du finde varmepumpe luft til luft priser, og du kan altid kontakte os for at få et uforpligtende luft til luft varmepumpe tilbud. Der findes både dyre og billige varmepumper luft til luft på markedet, og du skal finde ud af, hvilken der passer bedst til dit behov. Nogle kan nøjes med en lille varmepumpe luft til luft, mens andre har brug for en større luftvarmepumpe. På nettet kan du desuden finde luft til luft varmepumpe test 2019, og finde ud af hvilken der klarer sig som varmepumpe luft til luft bedst i test.

Spørgsmål og svar

Om luft-til-vand varmepumper

Luft til vand-varmepumper bruges i almindelige helårshuse til at opvarme vand til hhv. varme og brugsvand. Luft til vand-varmepumper installeres ofte, hvor det ikke er muligt at etablere jordvarme.

Ja, kort fortalt er princippet i en luft til vand-varmepumpe, at den udnytter varmen i udeluften og genbruger den til at opvarme både boligen og brugsvandet.

 • Giver bæredygtig energi
 • Har ude/inde styring, som sikrer optimal driftsøkonomi i anlægget
 • Er støjsvag
 • Giver en totalløsning – opvarmning af boligen samt varmt brugsvand

En luft til vand-varmepumpe sørger for opvarmning af boligen – og varmt brugsvand. Kort fortalt er princippet i en luft til vand varmepumpe, at den udnytter varmen i udeluften og genbruger den til at varme boligen og brugsvandet op med.

Der er mange fordele ved denne pumpe, men valget bør bygge på faglig rådgivning af professionelle, da der er flere ting, der spiller ind, når man skal vælge en varmepumpe luft til vand. Fordelene ved en luft til vand-varmepumpe er blandt andet:

 • Luft til vand-varmepumpe har både ude- og indestyring. Det sikrer en optimal driftsøkonomi i anlægget
 • Pumpen er særdeles støjsvag
 • En luft vand varmepumpe kan ses som en totalløsning, der både opvarmer boligen – og vand.
 • En luft til vand pumpe er miljøvenlig og har et miljøvenligt kølemedie

Man bør ikke opstille en luft til vand-varmepumpe under eller i nærheden af soverum. Dette gælder selvom luft vand varmepumpen er støjsvag. Nogle kommuner har ekstra store krav til støjniveau i tæt bebyggede områder. Derfor bør dette undersøges før installation af luft til vand varmepumpen, lige så vel som du kan undersøge, om du kan få luft til vand varmepumpe tilskud.

En luft til vand-varmepumpe kan bruges som eneste varmeløsning i boligen, og installeres ofte hvis ens haveareal ikke rækker til, at få installeret jordvarme, eller hvis man har et forholdsvist lavt energiforbrug. Du skal desuden ikke have nogle specielle luft til vand varmepumpe radiatorer, men kan beholde dem, du allerede har.

Vær også opmærksom på

 • Din kommune kan kræve, at du skal søge om dispensation fra kollektiv varmeforsyning, når du har en luft til vand varmepumpe.
 • En luft til vand varmepumpe kan med fordel kombineres med et eksisterende naturgas- eller oliefyr. Falder temperaturen til under -5 grader, vil disse tit være billigere i drift. Hos os kan du få en god pris på luft til vand varmepumpe.
 • En luft til vand varmepumpe, kan godt afgive en del støj. Du skal derfor have afklaret dette med naboen og kommunen, inden en installation af en vand til luft varmepumpe foretages.
 • Når en luft/vand varmepumpe er blevet installeret, skal du anmelde det til BBR-registret og orientere dit forsikringsselskab.
 • Installationen af en luft til vand varmepumpe vil typisk tage to dage, hvor du må regne med at være uden varme en halv til en hel dag. Du kan få en luft til vand varmepumpe pris inkl. montering, lige så vel som du kan få en luft vand varmepumpe pris uden montering.

En luft til vand-varmepumpe er ikke lige så effektiv som en jordvarmepumpe, men kan i de fleste tilfælde bruges som en god løsning. Og da man ikke skal investere i udlæg af slanger, som man skal med en jordvarmepumpe, er en luft til vand varmepumpe en del billigere at installere. Du kan få gode luft til vand varmepumper priser, og desuden finde luft til vand varmepumpe test, hvor du finde ud af, hvilken der passer bedst til dig.

En luft vand varmepumpe har den højeste effekt ved temperaturer over 7 grader. Ved temperaturer under 7 grader falder virkningsgraden af varmepumper luft til vand.

Middeltemperaturen i Danmark ligger på omkring 0 grader om vinteren. Vinternætterne er dog ofte koldere, og det er derfor vigtigt at have natsænkning på luft til vand varmeanlægget, da der derved spares en del energi. Nogle af anlæggene kan sættes til kun at køre om dagen, hvor udetemperaturen er højest. Varmtvandsbeholderen har så indbygget en såkaldt buffertank med vand, der bliver varmet op i løbet af dagen, så varmen gemmes til brug om natten.

I et mellemstort hus på 130 kvadratmeter med fire beboere, vil den årlige udgift til en pumpe med luft til vand varme ligge på omkring 12.000 kr.

Har du et oliefyr under tilsvarende forhold, vil udgiften være på omkring 22.000 kr.

En luft til vand-varmepumpe er dog en større engangsinvestering – men du bør som udgangspunkt altid tænke langsigtet. Investerer du i en luft til vand varmepumpe, vil den gennem de årlige besparelser være tjent ind igen efter relativt få år, især når du hos os kan få en god luft til vand varmepumpe pris.

Jo større dit hus desuden er, desto mere spare du med en luft til vand varmepumpe – og jo hurtigere er merinvesteringen dermed tjent hjem igen. Vi har et bredt udvalg af pumper fra forskellige mærker. Vi har blandt andet bosch varmepumpe luft til vand, og andre mærker som har varmepumper luft til vand priser i forskellige klasser.

Hvad koster luft til vand varmepumpe? Det kommer an på, om du vil have den bedste luft til vand varmepumpe eller en anden. Der kan være forskel på, om du vil have en bosch luft til vand eller en fra et andet mærke. Der er desuden lidt forskel på luft til vand varmepumpe størrelse, hvilket også kan have en betydning for dit valg og varmepumpe luft til vand priser.

Når du køber en varmepumpe hos Dansk VVS,​ er prisen altid inklusiv installation. Vi har stor erfaring med at installere varmepumpeanlæg, så de fungerer så effektivt som muligt.

Ifølge loven må kun en autoriseret VVS-installatør tilslutte vand og varme. Desuden kræver det en del kendskab til varmepumper at installere dem korrekt og driftmæssigt forsvarligt. Det vil derfor IKKE være muligt selv at installere en varmepumpe.