Gå til hoved-indhold Skip to page footer

Alarm forebygger vandskade

Alt lyser grønt og kører upåklageligt. Der er ingen fare på færde. I kælderen under en kontorbygning i Rødovre inspicerer Lars Jakobsen fra Grundfos og Lars Ditlevsen fra Dansk VVS en af de pumpebrønde, som sikrer bygningen mod vandskader. 

I bunden af en fem meter dyb brønd snurrer en Grundfos-pumpe i ny og næ. På kældervæggen fortæller et display, at vandstanden i bunden af brønden lige nu er 0,75 meter. Præcis som den skal være. ”Hvis noget skulle gå galt, får jeg en alarm via denne app på min smartphone,” fortæller Lars Ditlevsen og aktiverer med et par fingernemme bevægelser de data, som hører til denne pumpebrønd. 

Dansk VVS fører tilsyn med og servicerer en række pumpebrønde som led i den ejendomsservice, der skal hindre ulykker i at ske: ”Vi har også en pumpebrønd i en parkeringskælder under en ejendom med 1.200 boliger. Prøv at forestille dig de skader der kan ske på biler og bygning, hvis et skybrud rammer og regnvandet ved en fejl ikke bliver pumpet væk i en fart. Den digitale overvågning i realtid er guld værd”. 

Lars Ditlevsen og Dansk VVS vil omgående få en alarm, hvis pumpen har en defekt – eller strømafbrydelse hindrer den i at gøre sit arbejde. I modsætning til gammeldags mekaniske løsninger til at måle vandniveauet i pumpebrønden, så fungerer Dansk VVS’s pumpebrønde med udstyr fra Grundfos ved hjælp af en laserstråle. Mekanik kan ruste og sætte sig fast – laserstråler er derimod uhyre præcise og driftssikre. Som konsekvens af klimaforandringer får vi flere og voldsommere skybrud i dag end tidligere. Derfor er pumpebrønde essentielle for at hindre alvorlige skader på bygninger. 

”Vi får stadigt flere kunder, som beder os om at tage vare på deres ejendomme med pumpebrønde med digital overvågning. Snart barsler Dansk VVS med en pakkeløsning, som vi lige nu regner på,” slutter Lars Ditlevsen.